Події
7 березня 2017
Насіров сидить у чотиримісній камері зі співкамерником
В СІЗО Роману Насірову провели медичне обстеження.
news-image

Відсторонений голова ДФС Роман Насіров утримується у чотиримісній камері Лук'янівського СІЗО. Про це на брифінгу у вівтрок заявив заступник міністра юстиції Денис Чернишов, передає «Є!»  із посиланням на УП.

Роман Михайлович перебуває в Лук'янівському СІЗО на загальних умовах. Там чотиримісна камера, скажу відверто, це не найкомфортніше камера, - зазначив він.

За словами заступника міністра, разом з Насіровим наразі утримується в камері одна людина. При цьому Чернишов заявив, що не знає, хто це.

Також Чернишов повідомив, що в СІЗО Насірову провели обстеження.

Було проведене медичне обстеження штатного лікаря, стан його здоров'я задовільний, за медичною допомогою він не звертався, - сказав він.

Крім того заступник міністра повідомив, що Насіров заявив керівництву СІЗО про своє небажання спілкуватися з пресою.

Також в коментарі "УП" заступник міністра юстиції зазначив, що ніяких медичних препаратів Насіров надати йому не просив.

Черниш розповів, що у разі внесення застави діятиме наступний механізм.

Коли буде внесено заставу, то передаються документи про підтвердження застави, і наступної доби ми його відпускаємо, - заявив Черниш.

При цьому він наголосив, що браслет на нього вдягатимуть співробітники відповідних органів, а не СІЗО.

Браслет маємо вдягати не ми. Ми Мін’юст, а не НАБУ, - сказав Черниш.

На запитання журналістів, чи можуть Насірова перевезти в Феофанію, заступник міністрів зазначив, що це малоймовірно. За його словами, якщо людина, яка перебуває в СІЗО, звертається з приводу стану свого здоров’я, то її обстежує черговий в СІЗО лікар.

Він прийме попереднє рішення щодо стану і діагнозу. Якщо цей лікар не може встановити діагноз і надати допомогу, він може викликати лікаря з тієї лікарні, які є в нашому переліку, за тим попереднім діагнозом, який поставлено, - заявив Черниш.

Як додав Черниш, теоретично Насірова можуть перевезти в Феофанію лише в тому випадку, якщо йому буде зле, і буде визначено, що надати допомогу йому можуть лише у Феофанії.

Якщо буде поставлений діагноз, що надати допомогу може тільки Феофанія, наприклад, то тоді він може бути вивезений туди, - сказав Черниш.

Як відомо, за рішенням суду, у СІЗО Насіров перебуватиме до внесення застави в розмірі 100 млн грн. Якщо ж заставу не внесуть, він перебуватиме в камері до 30 квітня.

Читайте також: Кримські церковники зробили заяву з приводу мироточення бюста Миколи II
Читайте також: Віталій Кличко дарував жінкам квіти та солодощі на вулицях столиці (відео)
Читайте також: Харківські патрульні врятували 13-річну дівчину від самогубства (відео)