Україна
7 березня 2017
Україні варто забути мрію про комфортну Європу – Портников
В даний час для України настав час якомога тісніше співпрацювати зі своїми західними сусідами, тому що для Києва їхня підтримка дуже важлива, так само, як і для цих країн важливо пам’ятати про підтримку з боку України.
news-image

У своєму блозі для «Еспресо» український журналіст Віталій Портников висловив думку, що українцям раз і назавжди потрібно забути про мрію про життя у комфортній Європі, оскільки в ЄС у даний час починається нова ера різноманітних швидкостей. І хоча там для України відвели особливе місце, для цього потрібно тяжко працювати, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

На переконання Портникова, саме тепер у Версалі , де відбувається саміт за участю німецького, французького, іспанського та італійського керівництва, виникає зовсім нова Європа. 

Журналіст висловив думку, що в даний час для України настав час якомога тісніше співпрацювати зі своїми західними сусідами, тому що для Києва їхня підтримка дуже важлива, так само, як і для цих країн важливо пам’ятати про підтримку з боку України.

«Якщо Польща, Чехія, Словаччина, Румунія, Угорщина та Болгарія не досягнуть економічного взаєморозуміння з Україною, цим країнам, напевно, судилося так і залишитися околицею багатої Європи, а Україна, у свою чергу, буде економічною околицею зовсім неблагополучної Росії. Пропоную вже попрощатися раз і назавжди з прагненням жити у благополучній Європі. Європа – це тяжка праця», - наголосив Портников.