Суспільство
7 березня 2017
«Сміттєвий» скандал: Невдоволені мешканці Львова перекрили дорогу
Активісти у час пік заблокували рух автомобілів.
news-image

У Львові мешканці мікрорайону Рясне-1 ввечері в вівторок, 7 березня, перекрили дорогу, вимагаючи прибрати сміттєсортувальну лінію поблизу житлових будинків, передає «Є!», посилаючись на Укрінформ.

Протестувальники  у час пік безперервно ходили пішохідним переходом, не пропускаючи автомобілі та громадський транспорт.  У результаті утворився величезний затор.

"Ми знову змушені вдаватися до радикальних дій, оскільки міська влада не має наміру дослухатись до наших вимог і таки планує сортувати та пресувати сміття на колишньому Львівхімсільмаші, а це за 200-500 метрів від наших осель", - заявила активістка ГО Розвиток громади Оксана Марушевська.

Колапс системи утилізації сміття у Львові стався після інциденту на сміттєзвалищі у селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області, де сталася пожежа. 30 травня 2016 року приблизно о 15:30 на звалищі сталося обвалення сміття. Під завалами опинилися троє пожежників і один комунальник.

Пізніше влада Львова була змушена вивозити сміття на полігони в інших областях України, що викликало спротив як з боку місцевої влади, так і на державному рівні.