Події
9 березня 2017
У Штабі блокади відмовилися здавати зброю поліції
Розпорядження В'ячеслава Аброськіна не виконуватиметься.
news-image

Штаб блокади торгівлі з Донбасом відмовляється виконувати розпорядження управління Нацполіції в Донецькій області щодо заборони ввезення в область офіційно зареєстрованої зброї. Про це йдеться в заяві активістів у Facebook, передає «Є!»

Як відомо, начальник ГУ Нацполиции Донецької області В'ячеслав Аброськін зробив заяву про те, що він "забороняє ввезення офіційно зареєстрованої зброї у Донецьку область" та зауважив, що зброя повинна бути здана йому на зберігання.  В іншому випадку громадянам України буде заборонено в'їзд на територію області.

Штаб блокади торгівлі з окупантами хоче нагадати державному службовцю Аброськину зміст ст. 19 Конституції України. "Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України".

Обмеження прав громадян, якi введені за бажанням начальника Нацполиции в Донецькій області - є незаконними, отже виконуватися Штабом не будуть. У разі якщо державний службовець Аброськін вирішив жити не за Законом, а за "поняттями" , Штаб рекомендує йому змінити місце роботи і приєднатися до його колишніх колег у т. зв. ДНР або у окупованому Севастополі. У вільній Україні такого не буде, - йдеться в заяві штабу.

 

Читайте також: Сьогодні знавцям творчості Шевченка можна проїхатися в метро безплатно
Читайте також: Чому Київ накрило туманом? - пояснення КМДА