Події
9 березня 2017
РФ в Гаазі представляє не докази, а новини своїх інформагентств - Зеркаль
Сьогодні у Міжнародному суді ООН четвертий день слухань.
news-image

У Міжнародному суді ООН в Гаазі російська сторона наводить не докази, а презентує новинні стрічки пов'язаних з Кремлем інформаційних агентств. Про це заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль в ефірі "5 каналу", передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Ми надаємо свої докази в трошки іншій формі, ніж надавали росіяни. Ми ніколи не посилаємось на неперевірені джерела інформації – це була наша принципова позиція. Ми не надавали жодних фотографій, якщо ми не мали жодної прив'язки до місцевості і могли чітко визначити, які були наслідки, де це відбувалось і чи є в нас свідки подій. Тобто ми ґрунтували свої покази виключно на тих фактах, якими ми могли підтвердити доказами, – сказала Зеркаль.

Вона додала, що представлену росіянами інформацію не можна назвати доказами – це просто презентація з пов'язаних з Кремлем джерел.

Дійсно, суд буде усе перевіряти. Ми показували сьогодні, як вони виривають з контексту шматки і презентують їх як позицію міжнародних організацій, - сказала Зеркаль.

Сьогодні у Міжнародному суді ООН четвертий, заключний день слухань, під час яких вдруге виступить російська сторона.

Читайте також: У Кремлі пообіцяли визнати рішення гаазького суду
Читайте також: «Придумайте самі»: Пєсков переадресував Києву питання про зброю в шахтах Донбасу
Читайте також: Путін вирішив «заштовхати назад» в Україну Донецьк та Луганськ - експерт (відео)