Війна
9 березня 2017
У «ДНР» знайшли новий спосіб фінансування «Донбас Арени»
У «ДНР» визнали, що на утримання захопленого раніше стадіону футбольного клубу «Шахтар» Донбас Арени у бюджеті «республіки» не вистачить коштів.
news-image

Представники самопроголошеної «ДНР» визнали, що на утримання захопленого раніше стадіону футбольного клубу «Шахтар» Донбас Арени у бюджеті «республіки» не вистачить коштів. Але при цьому, судячи з багатьох факторів, проросійські бойовики не мають намірів повертати футболістам віджатий стадіон. Про це у четвер пишуть підконтрольні бойовикам ЗМІ з посиланням на так званого «заступника прем’єр-міністра ДНР» Тимофєєва Олександра, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

«Стадіон – це такий самий об’єкт інфраструктури, які і аеропорт, чи там школа, наприклад. На сьогоднішній день у ДНР є декілька власних футбольних команд та спортивних гуртків. Так, для нас вони не будуть приносити прибутків. Але ми маємо дбати і про неприбуткові об’єкти. Але тут постає питання: а де брати гроші на утримання? Саме тут і вступає в силу державність: інші підприємства, які отримують прибутки з надлишком, будуть допомагати тим, які його не отримують взагалі», - заявив він.



Як повідомлялося раніше, футбольний клуб «Шахтар» відмовився від будь-яких переговорів з проросійськими терористами ОРДО щодо повернення стадіону «Донбас Арена». Також бойовики продовжують захоплювати українські підприємства на непідконтрольній Києву території.