Політика
9 березня 2017
Військова підтримка: Палата представників США підтримала виділення 150 мільйонів доларів для України
Документ підтримав 371 депутат нижньої палати Конгресу США.
news-image

Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки підтримала виділення 150 мільйонів доларів на військову підтримку України, передає «Є!», посилаючись на DW.

"Надання Києву коштів закладене у законі про асигнування на військові потреби в новому фінансовому році - до 1 жовтня 2017 року, який був ухвалений більшістю голосів депутатів Палати представників у середу, 8 березня. Документ підтримав 371 депутат нижньої палати Конгресу США, 48 парламентарів висловилися "проти", - йдеться у повідомленні.

Кошти будуть доступні для Пентагону для надання Україні військової підтримки, включаючи, зокрема, надання летальної зброї оборонного спрямування та оснащення, логістичної підтримки, підтримки розвідки української армії та сил національної безпеки, навчання особового складу українських збройних сил тощо.

Загалом оборонний бюджет Пентагону у 2017 фінансовому році складе 578 мільярдів доларів.

Тепер документ ще має бути затверджений Сенатом Конгресу США, проте адміністрація президента країни Дональда Трампа заявляла про наміри збільшити бюджет міністерства оборони на поточний рік на 30 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що під час свого робочого візиту до США збирається обговорювати надання Україні оборонної летальної зброї.

Глава відомства зауважив, що мав розмову про це з главою держдепу Рексом Тіллерсоном.

"І я буду продовжувати обговорювати це під час наступних запланованих переговорів. Це – не остання зустріч тут, у Вашингтоні", - запевнив Клімкін.