Суспільство
9 березня 2017
Кремль «уріже» пайки бойовикам Донбасу
У вантажівках поставляються продукти і медикаменти, але практика показує, що вони везуть "гуманітарку" військового характеру.
news-image

Росія значно скоротить кількість відправлених "гуманітарних конвоїв" на окупований бойовиками Донбас, передає «Є!», посилаючись на "Знай.ua".

Про це повідомив заступник міністра з надзвичайних ситуацій РФ Володимир Артамонов. Російських конвоїв стане менше вже з квітня. Їх кількість скоротять в два рази, а відправляти будуть тільки раз на місяць.

Артамонов з упевненістю заявив, що це пов'язано" з достатністю задоволеності тих потреб, які є на південному сході України ".

Він сказав, що у вантажівках поставляються продукти і медикаменти, але практика показує, що вони везуть "гуманітарку" військового характеру. Уже навіть з'явився розклад для російських "гумконвоїв".

Колони прибудуть на окуповані території 16 та 23 березня. Наступне вторгнення російських вантажівок в Україну відбудеться в квітні.

Всього, починаючи з серпня 2014 року, на територію України незаконно в'їхала 61 колона "гумконвою". Вантажівки заїжджають через неконтрольовані українськими прикордонниками ділянки кордону з Росією.

Нагадаємо, російський "гумконвой" привіз на окуповані території Донбасу прострочені ліки.