Політика
9 березня 2017
Скандальний суддя-утікач Чаус попросив про політичний притулок у Молдові
Захист судді звернувся з такою заявою до президента даної країни Ігоря Додона.
news-image

Захист заарештованого в Кишиневі судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, заочно засудженого в Україні за корупцію, попросив президента Молдови Ігоря Додона надати підзахисному політичний притулок, передає «Є!», посилаючись на "Укрінформ".

"Чауса заарештовано на 15 діб після добровільного звернення до правоохоронних органів про незаконне перетинання кордону Молдови. Після отримання від Генеральної прокуратури України документів про екстрадицію Чауса ми готуємо необхідні документи для виконання цієї процедури. Разом з тим, сторона захисту звернулася до президента Молдови з заявою про надання Миколі Чаусу політичного притулку", - цитують антикорупційного прокурора.

Тим часом Віорел Морарь повідомив, що прокуратура Молдови попросила суд продовжити арешт Чауса ще на 30 днів - до 15 квітня.

"Ми подали клопотання про продовження йому арешту ще на 30 днів", - сказав він.

За його словами, термін арешту Чауса закінчується 14 березня, у зв'язку з чим прокуратура підготувала до суду клопотання про продовження його арешту. При цьому голова молдовської Антикорупційної прокуратури не уточнив, чи подав Чаус апеляцію на рішення суду про його арешт на 15 діб.