Сєверодонецький «Азот» відновив роботу
Підприємство не працювало з травня цього року.
news-image

ПрАТ «Сєверодонецьке об'єднання «Азот» (Луганська обл.), підконтрольне Group DF Дмитра Фірташа, яке зупинилося на початку травня з міркувань безпеки, відновило роботу, повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль. Про це інформує Є | Єдність.інфо із посиланням на Forbes.

«Сьогодні «Азот» запрацював. Ми знайшли надлишок електроенергії. Важко йшов процес, але перший результат уже маємо», – сказав Москаль на прес-конференції у Сєверодонецьку у вівторок, продемонструвавши першу після перерви продукцію підприємства.

Г.Москаль пояснив, що Луганська область наразі не приєднана до єдиної енергосистеми України.

За його словами, мінеральні добрива «Азоту» вже у вівторок підуть в аграрні райони Луганщини.

Ostchem – керуюча компанія, яка координує стратегію підприємств азотної хімії, що належать Group DF Дмитра Фірташа: концерн «Стирол» (Горлівка, Донецька обл.), «Сєверодонецьке об'єднання «Азот», черкаський «Азот» і «Рівнеазот».

Ostchem зупинив «Стирол» і Сєверодонецький «Азот» на початку травня з міркувань безпеки. «Стирол» наразі міститься на території, непідконтрольній Києву, проте влада самопроголошеної «ДНР» також заявила про плани відновити його роботу найближчим часом.