Світ
30 грудня 2014
В центр Москви зтягнуті силовики, влада готується до можливих протестів (ФОТО)
має прийти акція в підтримку опозиційного політика Олексія Навального та його брата Олега
news-image

Сьогодні, 30 грудня, в центрі Москви має прийти акція в підтримку опозиційного політика Олексія Навального, якому вранці Замоскворецький суд російської столиці оголосив вирок щодо справи "Ів Роше".

Про це пише "Єдність" з посиланням на Facebook-групу зустрічі.

Організатори протестного руху "Евроманежка" вирішили перенести дату свого збору після того, як російська влада вирішила прискорити винесення вироку. Як відомо, самому Навальному оголосили умовний термін, а його брата ув'язнять в колонії на 3,5 років.

"Вони злякалися нас, але взяли Олега (брата Олексія Навального - Є) в заручники. Як справжні терористи. З терористами неможливі переговори. Терористів не можна боятися", - пишуть організатори у створеній Facebook-групі "Встреча на Манежной 30 декабря".

Свою згоду прийти на мітинг в підтримку Навальних вже підтвердили 18 тис. осіб.

Учасники групи вже обговорюють установку наметів, домовляються про координацію дій і повідомляють один одному телефони правозахисників та юристів, які можуть допомогти в разі затримання правоохоронцями. Також активісти домовляються про друк листівок.

Перенесення мітингу на більш ранню дату викликало ажіотаж у соцмережах. Для нього вже створили хештег #РеволюцияОливье, пише "NEWSru.ua".

У центрі Москви вже посилено заходи безпеки. Як відомо, закритий південний вхід на станцію метро "Охотний ряд", не виключено, що будуть закриті й інші станції метро. Тобто влада готується до якихось спонтанних акцій протесту, повідомляють на телеканалі "Дождь".