Світ
12 березня 2017
Асад назвав війська США в Сирії «загарбниками»
Риторика Трампа не призвела досі "ні до чого конкретного".
news-image

Президент Сирії назвав війська США в Сирії "загарбниками" і вважає, що вони не приносять користь.

Про це він розповів в інтерв’ю китайському телеканалу Phoenix, пише Aljazeera, передає «Є!».

Асад вважає обнадійливими заяви президента США Дональда Трампа про пріорітетність боротьби з ІДІЛ, однак, за його словами, риторика Трампа не призвела досі "ні до чого конкретного".

Ми маємо надію, що ця адміністрація в США імплементує те, що ми почули, - сказав він.

Відповідаючи на питання про американські війська, що були направлені до північного міста Манбіж, яке контролюється повстанцями Асад заявив: "Будь-які іноземні сили, що приходять в Сирію без нашого запрошення... є загарбниками. Ми не думаємо, що це допоможе".

Асад охарактеризував військову кампанію США в Сирії проти ІДІЛ як "лише кілька рейдів" і заявив, що потрібен більш комплексний підхід.

Як повідомлялося, США розраховують на розширення і продовження своєї військової присутності в Сирії для прискорення боротьби проти "Ісламської держави".

До недавнього часу військова присутність США в Сирії складалася з бійців сил спеціальних операцій, які тренували місцевих військових і підтримували сирійські війська.

Нагадаємо, Сполучені Штати направили артилерійську батарею морської піхоти у Сирію, щоб допомогти розгромити "Ісламську державу" у місті Ракка, яке вважається сирійською столицею ІДІЛ.