Суспільство
12 березня 2017
Вища рада правосуддя вперше дала дозвіл на арешт судді
Питання суддівської недоторканності розглядали депутати у Верховній Раді.
news-image

Вища рада правосуддя задовольнила клопотання Генеральної прокуратури про утримання під вартою судді Суворовського районного суду міста Одеси Костянтина Бобовського.

Питання суддівської недоторканності розглядали депутати у Верховній Раді. Новий закон "Про Вищу раду правосуддя" надав колегії право звільняти суддів з посади, а також давати дозвіл на затримання та арешт, пише "Громадське", передає «Є!».

Генпрокуратура підозрює його у вимаганні та бажанні отримання неправомірної вигоди за рахунок учасників справи, яку він веде, передає кореспондент Громадського.

Прокуратура просить про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, оскільки слідство вважає, що він може чинити тиск на свідків і користуватися зв'язками в правоохоронних органах з метою уникнення правосуддя.

Крім того, прокуратура підозрює, що суддя може спотворити або знищити докази по справі і чинити тиск на суддів, на яких перерозподілено справу, в якій Бобовського підозрюють у вчинені неправомірних дій. Також є оперативні данні, що суддя може виїхати за кордон і переховуватися від органів слідства.