Україна
13 березня 2017
У Львові пограбували волонтерку, яка збирала гроші воїнам АТО
За словами потерпілої, вкрали близько трьох тисяч гривень.
news-image

У Львові чоловік вкрав скриньку для пожертв воїнам АТО та намагався втекти з нею.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області, передає «Є!».

Зазначається, що інцидент стався 12 березня о 17.10.

До поліції звернулась 44-річна львів'янка, волонтерка. За словами потерпілої, на площі Галицькій невідомий зловмисник заволодів скринькою для пожертв та намагався втекти з нею. За словами заявниці, у скриньці було близько трьох тисяч гривень.

"Волонтерка розповіла, що до неї підійшов невідомий чоловік та почав вимагати гроші. Жінка пояснила йому, що грошей дати не може, оскільки це пожертви від людей на допомогу бійцям АТО. Тоді зловмисник схопив скриньку та почав втікати, але небайдужі перехожі затримали його, викликали правоохоронців та допомогли доставити у відділ поліції", – розповів заступник начальника Галицького відділу поліції майор поліції Євген Штокало.

Згодом особу зловмисника було встановлено – ним виявився 37-річний мешканець міста Винники.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею "Грабіж. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до чотирьох років позбавлення волі. Зловмисник затриманий в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу. Проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, у ніч проти 18 лютого у Полтаві пограбували будиночок Святого Миколая, який розташований біля Свято-Успенського Собору. З будинку винесли гроші, калорифер, кавоварку та термос і навіть цукерки. За словами волонтера, зловмисники проникли через вікно.