Політика
13 березня 2017
«Пустити і притягти до відповідальності»: у Авакова відреагували на російську конкурсантку «Євробачення»
Україна має на прикладі показати, що не залишить безкарним порушення кордону України, наголошує Геращенко.
news-image

Українська сторона має пустити російську конкурсантку "Євробачення" Юлію Самойлову до нашої держави та притягнути її до відповідальності за виступи в окупованому Криму.

Таку думку висловив нардеп та радник глави МВС Антон Геращенко, передає «Є!».

На думку політика, в Адміністрації російського президента не могли не знати, що Самойлова виступала на півострові всупереч законодавства України.

Геращенко впевнений, що Кремль  жорстко контролював обрання російської учасниці, а ситуацію довкола пісенного конкурсу називає елементом гібридної війни.

"Таким вибором РФ ставить Україну перед двома варіантами рішення, кожен з яких несе певну небезпеку для внутрішньополітичної ситуації і буде використовуватися для створення атмосфери ненависті до нашої країни", - наголошує Геращенко.

Перший з варіантів – не пустити Самойлову на територію України.

"Це буде використано російської пропагандистської машиною для роздмухування ненависті проти нашої країни як на своїй території, так і серед громадян України на окупованій території. Мовляв дивіться дівчину з обмеженими фізичними можливостями, співачку не пускають в Україну не даючи їй гідно представити Росію на європейському пісенному конкурсі", - висловив думку політик.

Другий варіант – пустити російську конкурсантку та притягнути до відповідальності за порушення державного кордону.

"Таким чином оскільки ми не можемо робити винятки для кого б то не було і заохочувати таким чином порушення державного кордону України. Я вважаю правильним йти за другим варіантом. Нехай приїжджає, але несе відповідальність за порушення законодавства України", - наголосив Геращенко.

За його словами, це рішення оптимальне з різних боків, оскільки Україна на прикладі покаже, що не планує залишати безкарним факти порушення кордону України.