Україна
13 березня 2017
Позбавити подвійного громадянства потрібно спочатку чиновників, які займають високі посади, - блогер
Стаття 25 Конституції визначає, що громадянин України не може бути позбавлений громадянства.
news-image

Відомий український блогер та журналіст Марина Данилюк-Ярмолаєва на своїй сторінці в соцмережі Facebook пише про те, що громадянство повинно бути одне – українське, однак не варто перетворювати якусь назрілу ідею у фарс, а саме – заявити в тексті «особа, яка набула громадянство іншої держави потрапляє під дію вимоги про припинення українського громадянства». Тому що стаття 25 Конституції визначає, що громадянин України не може бути позбавлений громадянства. Виходить, що паспорт України відбирати не можна, навіть якщо у вас ще 25 ID-карток різних континентів, передає «Є!».

«Якщо уявити ситуацію, що такий закон приймуть, не факт, що не буде нездорових рухів на Закарпатті і на Буковині, де похвалитися альтернативним паспортом Угорщини чи Румунії серед простих працівників – дуже престижно. Який вихід? Нехай пропишуть в законі, його дія спрямована в першу чергу на публічних політиків, осіб, які обіймають високі державні посади», – вважає журналіст.

Як приклад, Марина Данилюк-Ярмолаєва зазначає, що нардеп Андрій Артеменко має кілька паспортів. Його діти мають паспорта Канади і США. Однак це не заважає чиновнику з високим рангом держслужби просувати адміністрації Трампа миротворчі плани, які отримали схвалення в Кремлі. Роман Насиров має громадянство Великобританії. Олександр Онищенко купував всіх і всього, мав схеми з Насіровим, мутив півроку ситуацію з Тимошенко, щоб не платити ренту, ходили чутки про громадянство РФ. 

«Ініціатива покінчити з подвійним громадянством прекрасна. Проте чистити рибу варто з голови: коли головний податківець і парламентарі мають по декілька паспортів і просто паразитують в країні, де вони працевлаштовані – це головна проблема», – підсумувала Марина Данилюк-Ярмолаєва.