Події
14 березня 2017
Представник Порошенка стверджує, що серед «блокадників» безліч раніше судимих
На думку Герасимова, розгойдування ситуації в країні вигідно, перш за все, агресору.
news-image

Серед затриманих учасників блокади торгівлі з окупованими територіями було багато раніше судимих осіб. Про це заявив представник президента України у Верховній Раді Артур Герасимов на пленарному засіданні парламенту у вівторок, передає  «Є!» із посиланням на УП.

За його словами у затриманих також знайшли гранати.

У мене виникає кілька питань. Якщо ми говоримо, що зброя була зареєстрована, то звідки взялися гранати. Наскільки я знаю українське законодавство, вони не можуть бути зареєстровані. Друге питання: чому там не було політиків і чому вони підставили ветеранів, які щиро вірять в ідею?– сказав він.

Герасимов також додав:

Третє питання: чому там було дуже багато раніше судимих?

На його думку, збереження внутрішнього фронту в Україні і розгойдування ситуації в країні вигідно, перш за все, агресору.

Коли ми говоримо про блокаду, перш за все, ми повинні чітко розуміти, кому на руку вона працює. Вона працює на терористів і загарбників, - сказав він.

За словами Герасимова, вчора українська поліція звернулася до учасників блокади на Донбасі з проханням здати знайдену зброю, "на що вона отримала відмову".

Крім того, представник президента звернув увагу на нічні події в облрадах, мають провокаційний характер і покликані розхитати ситуацію в країні.

Як повідомлялося, напередодні співробітники Служби безпеки України в зоні проведення антитерористичної операції під час контрдиверсійні заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівка і Курдюмівка затримали понад 40 осіб зі зброєю.

Читайте також: «Поліція охороняє потяги, які йдуть до Захарченка і Плотницького», - Семенченко повідомив про ситуацію на знищеному редуті
Читайте також: Після нападу правоохоронців на блокадників зник доброволець-інвалід - Березюк