Наука та технології
14 березня 2017
Найнебезпечніші фрукти та ягоди, що викликають рак та безпліддя
Саме через високий рівень пестицидів, ці продукти такі небезпечні.
news-image

Американські науковці виявили у полуниці найбільший вміст пестицидів, які викликають багато небезпечних захворювань.

Результати дослідження були оприлюднені у щорічному звіті американської некомерційної організації Environmental Working Group, передає «Є!», посилаючись на The Daily Mail.

Таким чином представники організації проаналізували 48 популярних фруктів і овочів на основі аналізу понад 36 тисяч зразків.

З'ясувалося, що полуниця очолює список тринадцяти фруктів та овочів із найбільшим вмістом пестицидів, адже ці шкідливі речовини знайшли у 70% проаналізованих фруктів.

Учені попереджають, що виявлені пестициди пов'язані із розвитоком у людей таких захворювань, як рак, ожиріння, хвороба Паркінсона, діабет і безпліддя.

До п'ятірки найнебезпечніших продуктів також увійшли шпинат, нектарин, яблука і персики, хоч полуниця й стала абсолютним небезпечним "лідером" за вмістом шкідливих домішків.

Також небезпечні пестициди знайшли у грушах, вишнях, винограді, селері, помідорах, перці та картоплі.

Нагадаємо, учені склали список найбільш шкідливих та небезпечних для людини продуктів. Фахівців з Центру контролю і профілактики захворювань США найнебезпечнішими для здоров'я людини назвали хлібобулочні вироби. Також до списку потрапили: їжа швидкого приготування, сири, картопляні чіпси, піца, попкорн, макаронні вироби та ковбаси.