Події
14 березня 2017
Голова СБУ не побачив розгону блокадників
Грицак каже, що "не бачив, щоб хтось когось розганяв".
news-image

Голова Служби безпеки України Василь Грицак стверджує, що ні про який розгін учасників блокади торгівлі на Донбасі мова не йде. Про це він повідомив журналістам передає «Є!» із посиланням на УП.

З приводу розгону – я не бачу, що хтось когось розганяв, були затримані люди, з ними була проведена робота і їх відпустили, - сказав Грицак.

При цьому він підкреслив, що не можна порушувати дисципліну і перебувати зі зброєю там, де це не слід робити.

Ми не можемо допустити того, щоб по вулицях наших міст і сіл гуляли люди зі зброєю... Зона АТО, яка контролюється українською владою, – це теж українська територія... Я за те, щоб люди висловлювали свої протести мирним шляхом... Давайте проведемо якісь обговорення, нехай висловлюють свою позицію Верховна Рада, ради на місцях, - сказав глава СБУ.

Грицак зазначив, що в цей вівторок проходить багато позачергових засідань рад в обласних центрах і містах.

І нехай це буде позиція... ніхто ще не побудував демократію махновським способом, - сказав він.

Нагадаємо, 13 березня учасники блокади на Донбасі заявили про напад на них і розгін редуту в Щербинівці. У свою чергу правоохоронці заявляють, що затримали в населених пунктах Торецк, Щербинівка та Курдюмівка (Донецька обл.) більше 40 людей.

Читайте також: Івано-Франківська облрада вимагає звільнити Авакова та Аброськіна
Читайте також: «Поліція охороняє потяги, які йдуть до Захарченка і Плотницького», - Семенченко повідомив про ситуацію на знищеному редуті