Світ
31 грудня 2014
Олівер Стоун знімає фільм про втікача Януковича
Стоун негативно оцінив як сам факт відсторонення Януковича від влади, так і зближення України із західними країнами
news-image

Відомий американський режисер Олівер Стоун почав зйомки документального фільму про побіжного українського президента Віктора  Януковича, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на Подробности.

Як повідомив режисер на своїй сторінці в Facebook, він провів 4-х годинну зустріч з Януковичем у Москві.

Режисер, погано обізнананий щодо процесів, які відбуваються в Україні, порівняв повалення Януковича зі спробою перевороту проти президента Венесуели Уго Чавеса в 2002 році.

Стоун негативно оцінив як сам факт відсторонення Януковича від влади, так і зближення України із західними країнами після перемоги Майдану.

Режисер не розкриває деталі зйомки нового фільму, який продовжить його серію документальних фільмів-інтерв'ю з противниками політики США.

Нагадаємо, Олівер Стоун - один з найвідоміших американських режисерів ХХ століття, автор фільмів про війну у В'єтнамі - "Взвод" і "Народжений 4 липня", за які він отримав Оскар за кращу режисерську роботу.

Він також зняв фільми-розслідування про вбивство президента США Джона Кеннеді і політиці президента США Річарда Ніксона, фільм про легендарну рок-групу The Doors і про зародження груп фінансових спекулянтів - "Уолл-Стріт".

Після приходу до влади президента США Джорджа Буша-молодшого (2001-2009) став гостро критикувати зовнішню політику США.

Він зняв документальні фільми-інтерв'ю з Фіделем Кастро, Уго Чавесом та іншими супротивниками політики США в Латинській Америці.