Політика
15 березня 2017
Про які збитки йдеться? - у «Батьківщині» відповіли Порошенку
Сьогодні президент звинуватив у суттєвих економічних втратах "самопроголошені республіки Донбасу", а також партії "Самопоміч" і "Батьківщина".
news-image

У партії "Батьківщина" не розуміють, про який "рахунок" до неї говорив президент Петро Порошенко у зв'язку з блокадою торгівлі з Донбасом. Це дав зрозуміти заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє "Інтерфакс-Україна", передає «Є!» із посиланням на УП.

Який збиток, якщо після цих заяв Порошенко продовжує блокаду? Більше того, заявляє, що блокада буде не тільки залізнична, але й звичайних шляхів сполучення? То які збитки? Я взагалі не розумію, про які збитки йдеться, – заявив він.
Якщо були б збитки, (то) за логікою, сьогоднішнє засідання РНБО мало б завершитися тим, що ми відкриваємо торгівлю з окупованими територіями й далі будемо заробляти на цьому, – вважає Соболєв.

Раніше в середу на засіданні Ради нацбезпеки й оборони президент Петро Порошенко звинуватив у суттєвих економічних втратах "самопроголошені республіки Донбасу", а також партії "Самопоміч" і "Батьківщина".

Те, що дії наших блокувальних влетять Україні в копійку, очевидно. У яку саме – покаже калькуляція, і ці рахунки ми виставимо не лише самопроголошеним республікам, але й "Самопомочі", "Батьківщині" і іншим призвідникам і промоутерам блокади, – заявив він.

Президент очікує, що в четвер Кабінет міністрів проаналізує економічний аспект цієї ситуації, а саме її вплив на економічне зростання, втрати для бюджету, ризики для валютного курсу, а також ситуацію в енергетиці.

Яка ситуація в енергетиці, адже цього разу тільки рання весна врятувала нас від віялових відключень електроенергії! І слід забезпечити перевірку сертифікатів походження товарів на відповідність їх нормам СОТ при нашій торгівлі з третіми країнами, – сказав Порошенко.
Читайте також: Порошенко просить РНБО зупинити транспортне сполучення з ОРДЛО
Читайте також: РНБО вирішила припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення в зоні АТО
Читайте також: Сироїд звернулася до Генпрокуратури та СБУ щодо сьогоднішніх подій у парламенті