Політика
15 березня 2017
ООН засуджує «націоналізацію» підприємств на Донбасі
Такі спроби ставлять під загрозу осіб, які працюють в небезпечних і неврегульованих умовах в гірничодобувній і металургійній промисловостях на територіях, контрольованих збройними групами в Донецькій і Луганській областях.
news-image

Управління верховного комісара Організації Об'єднаних Націй з прав людини (УВКПЛ) стурбоване "націоналізацією" підприємств невизнаними республіками на Донбасі і нагадує, що подібні дії вважаються військовим злочином.

 Про це повідомляється в доповіді УВКПЛ по ситуації з правами людини в Україні.

Інформує «Є!», з посиланням на rbc.ua.

Повідомляється, що управління стурбоване планами збройних груп, про введення "націоналізації", або "зовнішнього управління" на приватних підприємствах, в тому числі в металургійних і вугільних компаніях, які не реєструються як платники податків в так званій "Донецькій Народній Республіці" і "Луганській народній республіці ".

"Такі спроби ставлять під загрозу осіб, які працюють в небезпечних і неврегульованих умовах в гірничодобувній і металургійній промисловостях на територіях, контрольованих збройними групами в Донецькій і Луганській областях.  УВКПЛ нагадує, що захоплення приватної власності в контексті збройного конфлікту може вважатися військовим злочином мародерства", - відзначають в повідомленні.

 В ООН також стурбовані блокадою Донбасу. Блокада загрожує функціонуванню важливої ​​інфраструктури на сході України.

Читайте також: Соціологи оголосили трійку лідерів президентського рейтингу
Читайте також: Шкіряк пояснив, як громадяни зможуть перетинати лінію розмежування
Читайте також: Аваков нагородив поліцейських, які давали відсіч Парасюку