Економіка та бізнес
15 березня 2017
В Ахметова скаржаться, що в нього забрали все нажите «непосильною працею»
Йдеться про 19 підприємств в гірничо-металургійному, енергетичному та промислово-сировинному секторах, а також - про два бізнес-центри ("Пушкінський" і "7-я лінія").
news-image

Група СКМ, яка належить Рінату Ахметову заявила, що з сьогоднішнього дня втратила контроль над усіма активами на захопленій бойовиками території в Донецькій і Луганській областях.

Інформує «Є!», з посиланням на expres.ua.

Йдеться про 19 підприємств в гірничо-металургійному, енергетичному та промислово-сировинному секторах, а також - про два бізнес-центри ("Пушкінський" і "7-я лінія"). Раніше бойовики висунули ультиматум компанії СКМ - перереєструвати всі підприємства і платити податки самопроголошеним владі "ДНР/ЛНР". Компанія відмовилася, після чого бойовики почали "націоналізувати" підприємства - були захоплені "Донбас Арена" і база "Шахтаря" в Донецьку, заборонена діяльність гуманітарного фонду "Допоможемо". Сьогодні Рада національної безпеки України прийняла рішення про повне припинення торговельних відносин з окупованими територіями, після чого і з'явилася заява СКМ. Компанія подала заяви в правоохоронні органи України про захоплення майна виробничих підприємств і невиробничих активів, а також звернулася в ГФС, податкові органи та державні фонди з повідомленням про втрату контролю. За даними видання Liga.net, втрата контролю СКМ над цими активами позбавить "Метінвест" 10% виручки або більше 0 млн в рік.

Читайте також: ООН засуджує «націоналізацію» підприємств на Донбасі
Читайте також: Соціологи оголосили трійку лідерів президентського рейтингу