Політика
16 березня 2017
Стали відомі результати парламентських виборів у Нідерландах
Політсила Рютте отримує 31 зі 150 місць у нижній палаті парламенту.
news-image

За даними екзит-полів, на парламентських виборах в Нідерландах впевнено перемагає керівна ліберальна "Народна партія за свободу і демократію" (VVD), лідером якої є нинішній прем'єр-міністр Марк Рютте.

Про це пише «Є!» з посиланням на Обозреватель.

На виборах, які відбулися 15 березня, спостерігалася висока активність виборців. За даними екзит-полу соціологічного інституту Ipsos, після закриття виборчих дільниць о 21 годині за місцевим часом політсила Рютте отримує 31 зі 150 місць у нижній палаті парламенту. Втім, це все ж менше, ніж було в попередньому скликанні - 40 місць. Такі ж результати прогнозує цій політичній силі ще один екзит-пол.

Ультраправа "Партія свободи" (PVV) Герта Вілдерса показала гірший результат, ніж очікувалося. Їй прогнозують 19 місць. Раніше вважалося, що вона може отримати до 22 місць. Також по 19 місць, за даними екзит-полів, отримають партії "Християнсько-демократичний заклик" (CDA) і "Демократи 66". Водночас негативний результат показала соціал-демократична "Партія праці (PvdA) - вона може розраховувати лише на 9 мандатів у порівнянні з 38 за підсумками попередніх виборів.

Оскільки в Нідерландах цей раз голоси підраховують вручну, офіційні результати повинні бути оголошені 21 березня.