Політика
18 березня 2017
Блокада Донбасу: ЄС вбачає ризик для мирного населення
В ЄС виступають за інклюзивний підхід до українських громадян, які проживають на нині непідконтрольних територіях України.
news-image

Європейський Союз буде стежити за наслідками для цивільного населення рішення Ради національної безпеки оборони України про заборону переміщення вантажів через лінію зіткнення на окупованому Донбасі. Про це повідомила прес-секретар Єврокомісії Майя Косьянчич, інформує «Є!», з посиланням на apostrophe.ua.

"Ми ретельно відстежуватимемо вплив рішення на цивільне населення", - заявила вона, підкресливши, що в ЄС виступають за інклюзивний підхід до українських громадян, які проживають на нині непідконтрольних територіях України.


За її словами, нещодавні події - захоплення українських підприємств в ОРДЛО, визнання "паспортів" так званих "ДНР" та "ЛНР", введення рубля на окупованих територіях - суперечать цьому підходу і створюють ризик для подальшого негативного впливу на гуманітарну ситуацію.

"ЄС залишається твердим у своїй підтримці суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України", - підкреслила представник Єврокомісії.
Читайте також: Закарпаття вимагає повного припинення торговельних відносин з Росією
Читайте також: Рабінович: Будь-який закон потрібно розглядати з точки зору економіки