Суспільство
18 березня 2017
Садовий заявив, що його можуть усунути з посади мера Львова в найближчі дні
Садовий: Поставлено завдання з високих кабінетів, тому вони в найближчі дні будуть висувати підозри.
news-image

Мер Львова Андрій Садовий очікує відсторонення від посади в найближчі дні, про це він сказав в інтерв'ю ZN.UA, передає «Є!».

За словами міського голови, завдання підготувати йому підозра прокуратура області отримала від вищих ешелонів влади:Обласна прокуратура працює в посиленому режимі. Робить все можливе і неможливе, оскільки їм дуже важко що-небудь пришити, особливо коли це шиється білими нитками. Поставлено завдання з високих кабінетів, тому вони в найближчі дні будуть висувати підозри. І наступним кроком буде звернення до суду про моє відсторонення від посади.

Садовий додав, що рішення суду буде прогнозованим, оскільки судова система України працює "чітко по вертикалі".

Він зазначив, що спочатку оголосити йому про підозру повинні були після 21 березня, проте щось змінилося, і тепер зробити це планується до 21 числа. Мер Львова заявив, що ініціатори його відсторонення "відпрацьовують якийсь медійно-сценарний план".

За моїми даними, це (відсторонення. -«Є!») відбудеться в найближчі дні. Виконувати обов'язки голови буде секретар Львівської міської ради - Анатолій Забарило, представник партії" Громадянська позиція, - додав Садовий.

30 травня 2016 року у міському звалищі біля села Великі Грибовичі під Львовом сталася пожежа і зсув, під горами відходів виявилися троє співробітників Держслужби з НС, які гасили пожежу на полігоні, а також співробітник "Збиранка", інженер-еколог Олександр Бутін.

31 травня були знайдені тіла трьох загиблих рятувальників - Андрія Вненкевіча, Юрія Рудого та Богдана Юнко. Мер Львова назвав підпал ймовірною причиною пожежі на звалищі.

У червні Служба безпеки України у Львівській області відкрила кримінальне провадження за фактом халатності.
13 березня 2017 року Садовий заявив, що скоро повинен отримати підозра в скоєнні кримінального злочину.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко сказав 15 березня, що якщо меру Львова оголосять про підозру в халатності зі смертельними наслідками, він може бути усунений з посади.