Суспільство
19 березня 2017
На Прикарпатті горе-мати залишила на тиждень маленьких дітей у голоді і холоді
Селяни кажуть, що мати знає про те, що її дітей забрали до лікарні, однак до них не приходить.
news-image

На Прикарпатті мати на тиждень залишила 1-річну донечку та 4-річного сина самих удома. Це могло б завершитися трагедією, якби дітей не підгодовувала сусідка, яка врешті й викликала допомогу, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Закликав малий мене через вікно, бо їсти хотіли", - розповіла сусідка Марія Ковальчук.

 Інші сусіди кажуть, що не було вдома й дідуся – він поїхав до райцентру на благодійні обіди. У хаті немає світла та опалення – електроенергію відрізали за борги. Діти ж ростуть у жахливій антисанітарії, їх забрали до лікарні з педикульозом і переохолодженням. 

"Будинок, де були виявлені діти, не опалювався від початку зими. Хлопчик – старший, міг рухатися, міг взяти додатковий одяг. А дівчинка зовсім маленька", - пояснила заступник головного лікаря Галицької ЦРЛ Лілія Бугай.

Селяни кажуть, що мати знає про те, що її дітей забрали до лікарні, однак до них не приходить. Не хоче говорити про них і з журналістами. Медики ж кажуть про помітну запущеність у вихованні дітей. Родина вже перебувала на обліку соціальних служб, бо старшого сина мати народила неповнолітньою, а зараз їй лише 21 рік.

"Вона – мати-одиначка. Спочатку дивилася добре, але щось сталося і вона почала залишати дитину, погано дивилася її. Ми дитину влаштували у центр соціально-психологічної реабілітації на повний термін – 9 місяців. Поки Ігор там був, вона народила другу дитину", - розповіла начальник служби у справах дітей Емілія Думан.

У сільраді, яку соціальні працівники називають відповідальною за ситуацію, журналістам коментарів не дали, бо голови не було на місці. А от сільський фельдшер скаржиться на норовистий характер молодої матері та її називає її "страшною жінкою". Поліція ж цього не боїться і вже відкрила кримінальне провадження через недогляд за дітьми.

"Не стоїть питання про повернення їй дітей. Це однозначно. Щодо зустрічей – так само. Службою у справах дітей буде вирішено питання паралельно – про відібрання дітей", - запевнила керівник відділу превентивної діяльності ГУ НП в Івано-Франківській області Алла Бойчук.

 До суду вже пішов позов про позбавлення батьківських прав, отже, на дівчинку чекає будинок дитини, а на її брата – знову центр реабілітації. 

Читайте також: Завуч обрізала волосся школярці-сироті на Сумщині