Політика
19 березня 2017
Окупація Криму є катастрофічною помилкою для Росії, - заявляє відомий російський журналіст
Ще до анексії Криму в своїх статтях звертав увагу на те, що з 90-х років соціологічні опитування жителів Росії говорили про те, що вони вважають півострів своєю територією.
news-image

Російський журналіст, головний редактор радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедиктов вважає, що анексія Криму стала фатальною помилкою Кремля і згодом обернеться катастрофічними наслідками для країни.

Про це він розповів в ефірі своєї радіостанції, інформує «Є!», з посиланням на apostrophe.ua

Він вважає, що для російських військ, які розміщувалися в Криму, нічого не загрожувало, як і населенню півострова. У той же час Росія захопила владу в Криму силою.

"Парламент Криму, де потім приймалося рішення про референдум, був узятий силами групи спеціального призначення Росії, тобто іноземної держави тоді. І ось під оточенням військ іноземної держави будівлі парламенту і сесії парламенту приймалося це рішення. І цього мало: довгострокові наслідки для країни будуть катастрофічними", - вважає Венедиктов.

Журналіст також повідомив, що ще до анексії Криму в своїх статтях звертав увагу на те, що з 90-х років соціологічні опитування жителів Росії говорили про те, що вони вважають півострів своєю територією. 

"Я побачив, що у Путіна немає хорошого рішення: не можна брати і не можна не брати", - говорить він.

Венедиктов також нагадав, що питання про територіальну приналежність Криму вирішувалося при розпаді СРСР. 

"Рішення не було знайдено, тобто було знайдено рішення – статус-кво. І все це в обмін на відмову України від ядерної зброї", - говорить він і вказує на те, що росіянам доведеться все ж платити за рішення свого керівництва. – "Тобто була якась об'єктивна реальність (дана нам у відчуттях), але те, як це було сказано, яким чином суверенітет Росії був встановлений над Кримом – це, звичайно, неправильно, це помилка. І за цю помилку вже платимо – поки не дорого – і доведеться платити. Нічого нового немає".
Читайте також: Не все так гладко, як хотілося б, - Рефат Чубаров про роботу України над поверненням Криму