Події
20 березня 2017
Під Радою проходить акція за незалежний аудит НАБУ (фото, відео)
Активісти зібралися під парламентом в костюмах мультяшних героїв і лижників.
news-image

Під Верховною Радою проходить нечисленна акція людей в костюмах героїв мультфільмів за незалежний аудит Національного антикорупційного бюро. Про це написав глава антикорупційного комітету Ради Єгор Соболєв на своїй сторінці в Facebook.

Про це інформує «Є!» з посиланням на 112.

"Сьогодні вранці активісти зібралися під парламентом в костюмах мультяшних героїв і лижників, іронічно питаючи у клептократичного більшості і спікера Андрія Парубія, можна розглянути їх кандидатури. Моя пропозиція: парламенту варто повертатися до цивілізованої роботи з дотриманням процедур і духу справжньої демократії. Я попрошу членів комітету новим голосуванням підтвердити рекомендацію призначити аудитором НАБУ Роберта Сторча", - написав Він.

 

 
 

Нагадаємо, 16 березня Верховна Рада відмовилася призначити аудитора в НАБУ, не набралося достатньо голосів, щоб включити питання до порядку денного.

Спочатку проектом постанови 5771 пропонувалося призначити на зазначений пост Роберта Сторча. Пізніше, в Раді був представлений другий кандидат, британець Найджел Браун. Його кандидатуру в ході засідання запропонував голова фракції Блок Петра Порошенка (БПП) Ігор Гринів. Голова Антикорупційного комітету Єгор Соболєв заявив, що Брауна "намагаються зробити об'єктом для маніпуляцій".

У ході рейтингового голосування Сторча підтримали 76 депутатів, Брауна – 205. Оскільки кандидатура Брауна не набрала 226 голосів, проект постанови був відправлений на доопрацювання.