Світ
20 березня 2017
Девід Рокфеллер помер у віці 101 року
За даними Forbes, він був найстарішим мільярдером у світі.
news-image

Американський мільярдер Девід Рокфеллер помер в США у віці 101 року. Про це повідомила газета The New York Times, передає «Є!»

За даними видання, мільярдер помер в своєму будинку в штаті Нью-Йорк.

Цю інформацію підтвердив виданню офіційний представник сім'ї мільярдера Фрейзер Сетел.

Девід Рокфеллер раніше мав значний політичний вплив у США.

Девід Рокфеллер - внук Джона Девісона Рокфеллера, засновника компанії Standard Oil і першого доларового мільярдера в історії людства.

Він народився в Нью-Йорку 15 червня 1915 року, закінчив Гарвардський університет, навчався в Лондонській школі економіки і політичних наук, захистив ступінь доктора економіки в Чиказькому університеті. Під час Другої світової війни працював на військову розвідку в Північній Африці і Франції, почавши рядовим і дослужившись до капітана. Після війни, в 1946 році, почав кар'єру в Chase Manhattan Bank, а в 1961 році став його президентом. Двадцять років по тому, в 1981 році, пішов у відставку через досягнення гранично допустимого статутом банку віку для цієї посади.

У рейтингу, опублікованому Forbes у понеділок, Рокфеллер зайняв 581-е місце разом зі ще кількома мільярдерами, чий статок також оцінюється в 3,3 мільярда доларів. За даними Forbes, він був найстарішим мільярдером у світі.

Читайте також: 27-річний ірландський футболіст знайдений мертвим через добу після матчу
Читайте також: Польща виділила 100 млн євро на модернізацію української транспортної інфраструктури
Читайте також: «Дейдей - це дрібний бандит з Одеської області» - журналіст стверджує, що нардеп до війни був засуджений за пограбування