Світ
20 березня 2017
Оштрафувати та зганьбити: італійський мер опублікував відео з містянами, що викинули сміття на вулиці (відео)
Мер втомився боротися із городянами, які забруднюють місто.
news-image

Мер італійського міста Комизо розпорядився викласти відео, зняте однією із камер відеостеження, в Youtube, супроводивши дії місцевих жителів дитячої пісенькою "Ми три маленьких поросятка", передає «Є!»

Оштрафувати порушників і публічно продемонструвати їхню поведінку: це вибір мера Комизо, Філіппо Спатару, який, втомившись боротися з місцевими жителями, які викидають сміття у недозволених місцях, розмістив на Youtube-каналі муніципалітету відео, що зафіксувало співгромадян, які перетворюють узбіччя комунальної дороги на імпровізоване звалище.

Відео, змонтоване з роликів, знятих міською системою відеоспостереження, супроводжується дитячої піснею "Siam 3 piccoli porcellin" ("Ми три маленьких поросятка").

Камери зняли жителів Комизо, які зупиняли автомобілі посеред дороги, щоб викинути мішки зі сміттям. Такі випадки непоодинокі для Сицилії; люди приїжджають в нічний час до узбіч польових доріг, щоб вивантажити не тільки харчові відходи, а й неробочі холодильники та інше великогабаритне сміття, перетворюючи дороги на звалища.

Спіймані на "гарячому" були оштрафовані на 600 євро. А мер Спатару оголосив на своїй сторінці в Facebook, що подібне ганебне відео буде викладено в мережу при будь-якому наступному повторенні інциденту.