Політика
3 січня 2015
Нацрада з телерадіо розгляне питання про телекомпанію "Інтер" 15 січня
Члени Нацради розглянуть результати моніторингу новорічного ефіру загальнонаціональних каналів.
news-image

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розгляне питання про додержання законодавства під час новорічного ефіру на телеканалі "Інтер" на найближчому засіданні, яке планується на 15 січня, пише  Є | Єдність.інфо з посиланням на "Телекритику".

У коментарі виданню голова Нацради Юрій Артеменко  зазначив, що порядок денний засідання наразі ще остаточно не сформовано, але, з огляду на величезний резонанс навколо новорічного ефіру "Інтера", члени Нацради, очевидно, розглянуть результати моніторингу новорічного ефіру загальнонаціональних каналів.

"На останньому засіданні я дав доручення моніторити всі загальнонаціональні канали. У мене були перестороги, що хтось захоче дати вітання Путіна. Але я і в страшному сні не міг подумати, що показуватиме "Інтер". Одна справа, коли канали не могли швидко позбутися російських серіалів, бо вони були закуплені на рік, і вибирали між патріотизмом і бізнесом. А тут всі канали мали змогу заздалегідь підготуватися до Нового року", - наголосив Ю.Артеменко.

"Я хочу запросити на засідання представників громадськості, телеканалів, парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, РНБО, щоб не лише розібратися в ситуації, а й зробити висновки", - розповів він.

"Ви ж розумієте, що Нацрада не може просто взяти і забрати ліцензію. Це може зробити тільки суд і то тільки після довготривалої процедури", - зазначив Ю.Артеменко.

Як повідомлялося, в Новорічну ніч в ефірі телеканалу "Інтер" транслювалося шоу за участю російських зірок естради, зокрема тих, які демонструють яскраву антиукраїнську позицію.

Секретар РНБО України Олександр Турчинов у відповідь на це виступив із заявою про те, що телеканал "Інтер" треба позбавити ліцензії на мовлення за "знущання з усієї країни". Водночас міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що не може вимагати позбавити телеканал "Інтер" ліцензії на мовлення, оскільки це буде розцінено як тиск на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення.

Команда програми новин "Подробиці", що виходить в ефірі "Інтера", виступила із засудженням трансляції телеканалом  з антиукраїнськими виконавцями, зазначивши при цьому, що "топ-менеджмент каналу не впливає на нашу редакційну політику, як і ми не впливаємо і не беремо участі в створенні проектів і програм в ефірі каналу".