Політика
21 березня 2017
Уряд створив план з реінтеграції окупованого Криму
Презентація стратегії відбулась під час круглого столу у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій за участю представників громадських організацій та експертів.
news-image

Уряд презентував "План заходів, спрямованих на реалізацію засад держполітики щодо тимчасово окупованої території Криму та Севастополя". Презентація стратегії відбулась під час круглого столу у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій за участю представників громадських організацій та експертів. Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

За словами заступника міністра відомства Юсуфа Куркчі, головна мета плану - забезпечення дотримання прав і свобод громадян України, а також реінтеграція Криму і Севастополя.

Зазначається, що даний план містить 17 завдань, серед яких - розвиток контрольних пунктів в'їзду-виїзду на адмінмежі з Кримом, транспортної інфраструктури, забезпечення реалізації системи соцзахисту українських політв'язнів у Росії і членів їх сімей, а також жертв репресій на півострові.

Крім того, план передбачає створення центрів надання адмінпослуг біля КПВВ в Херсонській області для українців, які перебувають в анексованій частині України. Крім того, влада планує реалізовувати право українських громадян на окупованому півострові на вільну освіту шляхом екстернатури і забезпечення дистанційного навчання.

Нагдаємо, раніше в МЗС Росії заявили, що РФ не поверне Крим Україні. "Ми не повернемо нашу власну територію. Крим є територією, що належить Російській Федерації", - заявила на брифінгу прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова.

 

Читайте також: Стали відомі подробиці зустрічі політиків в Адміністрації Президента