Наука та технології
22 березня 2017
Автомобілі на воді. Вчені досягли даної мети
Фахівці винайшли процес, метою якого є прискорення відкриття інноваційного палива здатного витіснити нафту, вугілля та інші види ресурсів.
news-image

Американські вчені провели незвичайний експеримент, в результаті якого перетворили воду в паливо. З 2015 року каліфорнійський дослідникам вдалося в два рази збільшити чисельність матеріалів, що використовуються в сонячних паливних елементах.

Інформує «Є!», з посиланням на facenews.ua.

Фахівці винайшли процес, метою якого є прискорення відкриття інноваційного палива здатного витіснити нафту, вугілля та інші види ресурсів. Не секрет, що вчені працюють над можливістю розробки палива на основі сонячної енергії. Серед останніх гучних розробок - розщеплення води на кисень і водень. У разі створення оптимального набору процесів з метою розщеплення води, синтез водню стане ідеальним варіантом для зростання паливної енергетики. Єдина проблема полягає в тому, що молекули схильні надто стрімкого руйнування, тому синтезувати виходить лише кілька елементів.

Відзначимо, що з середини 70-х вченими було знайдено не менше 16 фотоанодних елементів, при чому 75% з них було виявлено протягом останніх 2-х років. Подібний прогрес став можливий завдяки комп'ютеризації, систематизації та автоматизації процесу розщеплення. Вчені вважають, що головним досягненням дослідників є об'єднання теоретичної частини та високої продуктивності суперкомп'ютерів, для отримання наукових знань з безпрецедентною швидкістю.

Читайте також: Віталій Кличко: «Уряд має навести лад у сфері теплопостачання»
Читайте також: В Україну почали доставляти трубопроводом нафту із Азербайджану