Події
22 березня 2017
Екс-депутат Ради розповів, як ФСБ готувала анексію Криму
Стало відомо, хто сприяв підготовці анексії Криму.
news-image

Екс-народний депутат України Леонід Грач стверджує, що ФСБ РФ почала готувати анексію Криму ще в 2005 році, після Помаранчевої революції.

Про це пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

За його словами, за підготовкою захоплення Криму стояв Микола Патрушев, який у 2005 році був директором ФСБ, а зараз він - секретар Ради безпеки РФ.

При цьому Грач не навів подробиць про те, що саме робив Патрушев, але зазначив, що в 2005-му саме він все "зрозумів перший, а решта в ігри грали". Екс-нардеп України впевнений, що якби ФСБ не почала діяти в 2005 році, то "в Криму вже стояв би американський флот".

Грач розповів, що в 2008 році Патрушев "надав допомогу" кримським "активістам", які намагалися зірвати спільні навчання України і НАТО.

Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши "референдум" з його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії. 18 березня в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій проти РФ.

Читайте також:За Кучми були смотрящі. За Порошенка нема контролю, хто скільки бере, - економіст