Події
22 березня 2017
На Півдні країни планувалися теракти
Було проведено операцію зі знешкодження мережі спецслужб РФ, яка діяла в східних і південних регіонах.
news-image

Українські діючі військові та колишні військовослужбовці за кураторством Російської Федерації планували здійснити диверсії та теракти на Півдні.

Про це на брифінгу в середу заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, пише «Є!» з посиланням на Українську Правду.

"Нами було проведено операцію зі знешкодження мережі спецслужб РФ, яка діяла в східних і південних регіонах. До цього було причетне головне управління розвідки РФ. Ця резентурна мережа, яка створена з діючих і колишніх військовослужбовців отримала завдання на проникнення до стратегічних об'єктів, на військові об'єкти та збір закритої інформації щодо дислокації та переміщення українських військових", - сказав він.
"Друге завдання - було підготовка до терактів щодо громадян України в Південних областях", - зазначив Ткачук.

Також генерал-майор контррозвідки СБУ Сергій Левченко зауважив, що керівником групи була завербована одеситка.

"Керівником був агент-жінка, яка брала участь на Куликовому полі в Одесі. В Криму вона провела навчання ГРУ РФ. Також з нею працював агент, який займався підбором діючих і колишніх військовослужбовців, які мали широкі зв'язки", - зазначив він.
"Дані збиралися на Півдні України, але також їх було помічено в зоні АТО. Передача інформації була здійснена через мережу інтернет, а потім стиралися", - додав він.

Левченко зауважив, що 9 осіб групи були затримані в Одесі 19 березня.

"Під час передачі важливої документації було здійснено затримання всіх діючих членів групи в місті Одесі", - додав він.

У свою чергу Ткачук пояснив, що стосовно затриманих тривають слідчі дії, чотирьом вже судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їм інкримінують державну зраду та незаконне поводження зв зброєю.

На уточнююче питання УП, де саме планувалися представники СБУ не відповіли, а лише зазначили, що поки вивчають.

Читайте також:Адвокат матері Магнітського випав з вікна 5 поверху: опубліковано відео з місця події (відео)