Київ
22 березня 2017
Віталій Кличко главам районів: «Через три тижні парки мають бути чистими та повністю готовими до сезону»
Зараз головним завданням для комунальних служб є прибирання міста після зими.
news-image

У комунальних служб столиці є три тижні на те, щоб прибрати сміття та навести лад у зелених зонах міста. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час інспекції роботи міських служб із прибирання Києва після зими, пише «Є!» з посиланням на КМДА.

Перед інспекцією Віталій Кличко та заступник голови КМДА Петро Пантелеєв оглянули зразок нових вуличних урн, які незабаром почнуть встановлювати у столиці. У першій партії – 300 вуличних урн і 70 підземних сміттєвих баків.

За словами міського голови, зараз головним завданням для комунальних служб є прибирання міста після зими, наведення ладу на столичних вулицях, у дворах і міжквартальних проїздах, на зупинках, у зелених зонах.

«Якість та оперативність прибирання мають проконтролювати голови районів. Це ваша зона відповідальності. Пройдіться кожен своїм районом у неділю ввечері і ви побачите, де організовуються звалища», – підкреслив мер.

Під час огляду стихійного звалища, яке утворилося біля мосту на вул. Василя Липківського, мер зазначив, що те, що територія є приватною власністю чи знаходиться в оренді, не є підставою ігнорувати її прибирання.

«Якщо територія знаходиться в такому жахливому стані, це – відповідальність голови району. Ми можемо тільки допомогти знайти власника, якщо потрібно – розірвати договір оренди, якщо власник безвідповідальний», – наголосив мер.

Зараз у Києві працюють 80 інспекторів, які перевіряють благоустрій територій та за потреби застосовуватимуть штрафні санкції до тих підприємств і організацій, що нехтують вимогами прибрати територію, яка їм належить.

Оглядаючи Солом’янський ландшафтний парк мер вказав, що після зими у багатьох зелених зонах потрібно прибрати бордюрні камені, які лежать на газонах і доріжках, купи сміття біля урн, привести до ладу лавки.

«Я поставив завдання протягом максимум трьох тижнів навести лад і це – зона відповідальності голів районів. Потім ми робитимемо висновки та перевірятимемо впоралися вони чи ні. Особливу увагу треба звернути на парки. Уже повертається тепла погода і сотні тисяч людей виходитимуть на вихідних у парки, де вони хочуть побачити прибрану територію, де можна відпочити, а не купи сміття. Для комунальних служб пряме завдання – це забезпечити», – наголосив Віталій Кличко у коментарі журналістам.

Навесні у Києві влаштують більше 130 толок і акцій з прибирання. Наприклад, 1-го квітня відбудеться загальноміська толока, участь у якій можуть взяти усі охочі. Віталій Кличко наголосив, що проведення толоки означає, що люди виходять допомагати прибирати місто, а не робити це замість комунальників.

Міський голова також звернув увагу комунальних служб та ПАТ «Київенерго» на велику кількість аварійних розриттів після проведення ремонтних робіт на теплових мережах і поставив вимогу ліквідувати їх у максимально короткі терміни.

 

Читайте також:Віталій Кличко: «Бюджетний процес у Києві відкритий і прозорий – і це запорука боротьби з корупцією»

Читайте також:Віталій Кличко: «Уряд має навести лад у сфері теплопостачання»