Наука та технології
22 березня 2017
Кремлівська пропаганда знову пробралась в українські підручники
Відзначається, що ще понад 10 років тому російські діячі знайшли спільну мову з Міністерством освіти України та головами обласних держадміністрацій.
news-image

У деяких школах в східних областях України дітей продовжують зомбувати кремлівською пропагандою за допомогою підручника "Країнознавство. Росія"

Інформує «Є!», з посиланням на espreso.tv.

Відзначається, що ще понад 10 років тому російські діячі знайшли спільну мову з Міністерством освіти України та головами обласних держадміністрацій.

В результаті цього в 2006 році тодішній глава відомства подарував пропагандистським підручникам гриф "схвалено Міністерством освіти та науки України".

Під час журналістського розслідування з'ясувалося, що всупереч російській агресії проти України, цю книгу не вилучили зі шкіл і не заборонили. Зокрема, ці книги виявили в спецшколі в Харкові.

"Під виглядом просвітницької літератури спонсори втиснули в книги концепцію "русского мира": "російська мова - велика і потужна", "Росія - потужна країна"; "українська, російська та білоруська народ - родинні та повинні розвиватися тільки разом", "Володимир Путін - геніальний правитель". Поширити в школах десятки тисяч підручників, насичених ідеями "русского мира", без підтримки державних органів влади було б неможливо", - наголошується в статті.

У СБУ вважають, що подібна література - це прояв практики підготовки населення до входження до складу іншої держави в статусі автономії. Це в міжнародному праві класифікується як сепаратизм.

Читайте також: Соцмережі обурив черговий скандальний підручник від Міносвіти
Читайте також: Поки у росіян буде картопля, квашена капуста, а до неї чарка, - вони терпітимуть, - Чубаров