Події
22 березня 2017
Порошенко шокований терактом у Лондоні
Наразі відомо, що померла одна з травмованих на мосту жінок і поліцейський, який зазнав ножових поранень.
news-image

Президент Петро Порошенко і міністр закордонних справ Павло Клімкін шоковані та засуджують терористичний акт у Лондоні. Жертвами трагедії стали щонайменше дві людини, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

За попередньою інформацією, водій на позшляховику промчав тротуаром Вестмінстерського мосту, збиваючи пішоходів, врізався в огорожу парламенту Великої Британії, вибіг із машини та кинувся з ножем на поліцейського, а потім намагався потрапити всередину будівлі, але був застрелений правоохоронцями. Наразі відомо, що померла одна з травмованих на мосту жінок і поліцейський, який зазнав ножових поранень. Цифри щодо постраждалих постійно змінюються, наразі фігурують такі: 2 загиблих і 12 поранених.

"Ми почали тікати. Я не знав, що відбувається, але бачив, як автівка врізалася в огорожу. Я не бачив нападника, але почув три постріли за кілька метрів від мене. Дуже гучні! Я подумав, що можу померти просто зараз", - розповів свідок трагедії Тахід Танім.

Ситуацію вже прокоментували українські політики. Вони говорять про співчуття британцями і осуд намірів нападника.

"Шокований і засуджую жахливий теракт у Вестмінстері. Мої думки разом із жертвами трагедії та їхніми сім'ями", - відгукнувся на події Порошенко.

 Аналогічного змісту допис залишив у Twitter і глава МЗС України.

Читайте також: Теракт у Лондоні: є загиблі, є поранені (фото)
Читайте також: Українських поліцейських та нацгвардійців «закодують» найближчим часом