Війна
22 березня 2017
Вона вірить, що він з нею поруч, - донька загиблого бійця АТО розповідає про свого батька
Її батько був українським патріотом азербайджанського походження, командиром блокпосту під Дебальцевим.
news-image

Чотирнадцятирічна донька загиблого героя АТО Ільдара Багірова Женя розповіла, як переживає втрату батька на Донбасі.

Інформує «Є!», з посиланням на obozrevatel.com.

Зазначається, що її батько був українським патріотом азербайджанського походження, командиром блокпосту під Дебальцевим. Він загинув, коли Жені було лише 12 років. У будинку, де вони тепер живуть із мамою, все нагадує про нього.

Дівчина часто говорить із батьком на самоті – розповідає про навчання у школі і те, які книжки прочитала.

"Усі кажуть, начебто я сама з собою вдома розмовляю, але насправді я з татом говорю. Я в голові так зробила, що він у мене живий", – розповіла дівчина.

Також Женя зазначила, що інколи складно знайти спільну мову з однолітками, які не знають, що таке втрачати близьку людину.

"Вони розуміють, що треба дорожити тим, що в тебе є. А ті діти, у кого є все і є батьки, вони не розуміють, що у них щастя", – розповіла вона.

Як зазначила керівник волонтерської організації "Покоління майбутнього" Лариса Кадуріна, дітям набагато складніше пережити втрату близької людини. Саме тому завдяки українській діаспорі у США була створена організація, яка опікується дітьми з родин загиблих та тяжко поранених в АТО.

"У США є величезний досвід після В’єтнамської війни. Там розуміють, що поранені, загиблі і вдови – це одна категорія, а діти – це зовсім інша, можливо, найбільш незахищена і вразлива, якій треба допомогти. І це треба робити негайно, сьогодні", – наголосила вона.

Завдяки цьому проекту вже 100 дітей з України пройшли психологічну реабілітацію в санаторіях. І якщо раніше він фінансувався виключно за кошти діаспори, то зараз потребує активної допомоги держави.

Читайте також: Бойовики знову обстрілюють Авдіївку (фото)