Події
23 березня 2017
Пожежа на військовому складі в Балаклії триває, горить третина арсеналу, - Полторак
Міністр оборони пов'язав події, що відбуваються, з гібридною війною з боку РФ, розв'язаної проти України.
news-image

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що вибухи на складі в Балаклії Харківської області не завдали значної шкоди обороноздатності України. Він також пов'язав події, що відбуваються, з гібридною війною з боку РФ, розв'язаної проти України, пише «Є!» з посиланням на РБК.

"Я б хотів підкреслити, що все це триває в рамках гібридної війни з боку РФ щодо України. До речі, це вже не перший випадок проведення диверсій на наших об'єктах стратегічного значення. Ще в грудні 2015 року подібний випадок був в Балаклії на цих складах. тоді ми чіткими діями, це було вночі, побачили своєчасно, тому що спочатку була пожежа, спрацювали і попередили такі наслідки. на жаль, сьогодні сталися вибухи, і вони тривають в даний час. Крім того, я хотів би донести до вас інформацію попередню, що значної шкоди обороноздатності країни ці вибухи не завдали", - сказав міністр на брифінгу.
"У нас є дуже дружня країна - РФ. Я думаю, в першу чергу, це можуть бути представники, які допомагають терористичним угрупованням і виконують бойові завдання, а ми на сьогоднішній день їх нараховували в зоні проведення АТО до 4,5 тис. особового складу регулярних військ РФ, ну, і, звичайно, представники терористичних угруповань ДНР і ЛНР", - додав Полторак.

Він додав, що пожежа на складі в Балаклії Харківської області триває, горить третина арсеналу. 

"Сьогодні відбулися вибухи, і вони, на жаль, тривають досі. В даний час, на жаль, пожежа не локалізована, і вона триває десь на третині всього арсеналу", - повідомив Полторак.

Із зони, де продовжуються вибухи на складах зберігання боєприпасів неподалік від міста Балаклія Харківської області евакуйовано 20 тисяч мирного населення.

 

Читайте також:У Харківській області у радіусі 40 км від складів, що горять, заборонили польоти


Читайте також:Причиною вибуху на складах боєприпасів в Балаклеї стала диверсія, - Матіос