Суспільство
24 березня 2017
Супрун: Досить брехати, що у нас безкоштовна медицина
Уляна Супрун: Хабарі втратять будь-який сенс.
news-image

Ключовим у великому проекті реформ охорони здоров'я в Україні є закон "Про державні фінансові гарантії щодо надання медичних послуг та лікарських засобів", який надасть кожному громадянину однаковий рівень захисту, незалежно від його матеріального становища. Про це написала в блозі на сайті  "Українська правда. Життя" в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає «Є!».

Якщо вам ставлять діагноз - ви будете знати, скільки конкретно за вас заплатить держава, а скільки повинні доплатити ви за єдиним для всіх тарифом, щоб отримати якісне лікування. Ніхто не зможе змусити вас заплатити більше. І ця сума за рахунок обсягів буде значно менше , ніж українці платять зараз, - сказано в тексті.

За словами керівника МОЗ, хабарі після цього "втратять будь-який сенс".

Ми говоримо: досить брехати, що у нас безкоштовна медицина. Платить вся країна. І брешуть одне одному теж вся країна. Зараз ми можемо це змінити - і це теж революція гідності в українській системі охорони здоров'я, - йдеться в тексті.

Супрун повідомила, що тарифи на дороге лікування будуть відомі тільки в середині 2018 року, "коли у нас буде достатньо даних".

Але вже зараз можу сказати точно: це будуть реальні, некорупційні тарифи, розраховані за міжнародними протоколами лікування з урахуванням всіх необхідних ліків, - підкреслила Супрун.

Вона зазначила, що зараз повна вартість пологів в комерційній клініці Варшави менше, ніж хабар в комунальній лікарні Києва.