Події
25 березня 2017
Святкування з нагоди 25-річчя СБУ. Подробиці та відео
В Українському домі з нагоди 25-ї річниці з дня створення Служби безпеки України відбувся урочистий прийом.
news-image

Сьогодні 25-річчя відзначає Служба Безпеки України, повідомляє «Є!».

В Українському домі з нагоди 25-ї річниці з дня створення Служби безпеки України відбувся урочистий прийом, на який завітали народні депутати України, представники влади, духовенство, волонтери, бійці добробатів, журналісти, ветерани Служби, родини загиблих співробітників в АТО та Героїв Небесної Сотні. Голова СБУ генерал армії Василь Грицак привітав співробітників Служби, які сьогодні зі зброєю в руках захищають незалежність України. 

«Щира вдячність співробітникам СБУ, які в ці хвилини на видимих і невидимих фронтах не дають ворогу завоювати Україну», ‒ зазначив керівник Служби. Василь Грицак нагадав, що влітку 2014 року в АТО перебувало 20 співробітників СБУ, а сьогодні там ‒ майже 900 офіцерів і прапорщиків.

У 2014 році історія змусила всіх пройти через горнило очищення. Революція Гідності та розв’язана сусідом-агресором війна не залишила місця для слабкості й зради, особливо у спецслужбі. Україна виявилась не готовою до гібридної війни. Досвід ми здобували ціною власної крові. З початку проведення АТО поранення отримали 110 співробітників, 21 ‒ загинув. Їхні імена назавжди залишаться в почесних списках підрозділів і в наших серцях. Через горнило війни вже пройшло вісім з половиною тисяч офіцерів і прапорщиків СБУ. Як і в минулому, знову на свободу українського народу та на його землі зазіхає підступний агресор, якого не полишають імперські амбіції.

«Сьогодні передовою для нас стала уся Україна. Ми знищуємо ворога не лише в районі проведення АТО, але й глибокому тилу. Відсіч ворогу стала серйозним випробуванням для Служби безпеки України. Ми склали цей іспит. Сьогодні за бойові заслуги 27 співробітників СБУ отримали державні нагороди», – зазначив Голова СБ України.
«Зараз СБУ уособлює міцний тандем професійності та самовідданого патріотизму. Ми повертаємо довіру громадян до Служби безпеки України. Пишаємося підтримкою та довірою високого керівництва Держави. Головне – не зупинятися на досягнутому, правильно засвоїти уроки минулого та не втратити шанс стати ефективною європейською спеціальною службою», – підкреслив Василь Грицак.

Читайте також: Зрада в тилу. Компанія регулярно передавала великі гроші ватажкам «ДНР»