Війна
25 березня 2017
Ватажки ОРДЛО гальмують ремонтні роботи, не даючи гарантій безпеки
Українська сторона погодила 19 із 40 заявок на проведення робіт.
news-image

Керівництво ОРДЛО створює передумови для погіршення гуманітарної ситуації в Донецькій та Луганській областях.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"За даними української сторони СЦКК у період від 17 до 24 березня до Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін надійшло 40 заявок на проведення ремонтно-відновлювальних робіт пошкодженої інфраструктури. Заявки отримані від керівників підприємств ДТЕК "Донецькобленерго", комунального підприємства "Компанія "Вода Донбасу", ПАТ "Укрзалізниця" філія "Донецьк Залізниця" та Торговельний дім "Нафтопродукт", які розташовані на території, підконтрольній Уряду України та окремим регіонам Донецької та Луганської областей", — йдеться в повідомленні.

У СЦКК наголошують, що з боку ЗСУ, а також військово-цивільних адміністрацій вжито вичерпних заходів для проведення ремонтно-відновлювальних робіт, що полягає у наданні гарантій безпеки та заведенні "режиму тиші" в районах де працюють ремонтні бригади, як на території підконтрольній Уряду України так і ОРДЛО.

Так, українська сторона погодила 19 із 40 заявок на проведення робіт у тому числі на території підконтрольній Уряду України – 6, на суміжній – 1, на території ОРДЛО – 5. Проте такі роботи не можуть провести вже протягом останнього тижня внаслідок відмови з боку ОРДЛО у наданні аналогічних гарантій безпеки. 

"Російською стороною СЦКК надані письмові повідомлення про гарантії безпеки з боку керівництва ОРДЛО тільки по 15 із 40 заявкам, при цьому ремонтно-відновлювальні роботи передбачаються проводити виключно на території ОРЛО. Все це вказує на той факт, що російська сторона СЦКК не приділяє належної уваги щодо забезпечення проведення аварійних ремонтно-відновлювальних робіт для відновлення електро- та водопостачання міст на всій території Донецької та Луганської областей. Такими діями керівництво ОРДЛО черговий раз грубо порушує норми міжнародного права, відверто нехтує інтересами громадян, положеннями Мінських домовленостей та свідомо створює передумови для погіршення гуманітарної ситуації у містах", — йдеться у заяві.

Нагадаємо, Європейська комісія продовжила активну підтримку Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Як повідомляє представництво ЄС у Києві, Брюсселем виділено 3 млн євро на супутникову візуальну розвідку міжнародних спостерігачів. 

Читайте також: Україна забула про Крим, або як змінилося життя на півострові після анексії