Війна
26 березня 2017
Росія модифікує свої танки на основі отриманого досвіду війни на Донбасі. Як саме - розповів журналіст
Під час боїв з українськими війсками Т-72Б3 виявили високу вразливість від ручних протитанкових засобів.
news-image

Росія перекинула на кордон з Україною частини, озброєні новою модифікацією танків Т-72Б3 зразка 2015-го року, з посиленим захистом за досвідом війни на Донбасі.

Про це повідомив український журналіст Юрій Бутусов, інформує «Є!», з посиланням на apostrophe.ua.

За його словами, під час боїв з українськими війсками Т-72Б3 виявили високу вразливість від ручних протитанкових засобів, тому російське командування внесло зміни у Держоборонзамовлення.

"І ось в 2016-2017-му російський "Уралвагонзавод"випустив 154 Т-72Б3 модернізованих за" українським варіантом". Комплект модернізації включає три основні блоки:

1. Підвищення потужності двигуна і поліпшення керованості танка. Це включає: дизельний двигун, для підвищення рухливості - потужністю 1130 к.с., нова система управління мехвода.

2. Поліпшення системи управління вогнем і зв'язку. Це включає: електронна система управління вогнем, включаючи нічний та денний приціл "Сосна-У", нова цифрова радіостанція Р-168-25У-2 з дальністю зв'язку до 30 км.

3. Поліпшення захищеності танка, в тому числі від мін і протитанкових засобів піхоти. Т-72 Б3 15-го року отримав: а) бортові екрани корпусу. б) додаткові модулі динамічного захисту типу "Релікт" (причому до складу штатного ЗІПу танка також закуплені модулі динамічного захисту для заміни в польових умовах) в) гратчасті екрани для захисту двигуна г) гратчасті екрани башти, що підвищують її стійкість до кумулятивних боєприпасів, які виконуються знімними, і встановлюються замість ящиків ЗІП башти у залежності від поставленого завдання. д) посилення протимінної стійкості днища", - написав журналіст.

Читайте також: Це не вирок. Віце-прем'єр України назвав умови, за яких Росія може прийняти участь у Євробаченні
Читайте також: 81 обстріл за добу здійснили бойовики на території зони АТО: багато поранених