СБУ відкрила справу на Олексія Паніна
Провадження відкрито за ч. 2 статті 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України)
news-image

Слідчий відділ СБУ в Одеській області розпочав досудове розслідування щодо російського актора Олексія Паніна, пише "Єдність".

"У ході досудового розслідування встановлено, що 12.08.2014 року громадянин РФ, російський актор, Панін Олексій В'ячеславович, 10.09.1977 р.н., перебуваючи на території України в Криму, публічно висловлювався про те, що Крим є російською територією, а також про необхідність розширення її кордонів до Одеси ", - написав у своєму Facebook начальник слідчого управління Василь Вовк.

Вовк уточнює, що Панін поширеним в інтернеті відео з відповідним зверненням здійснював публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на зміну меж території або державного кордону України.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 статті 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Нагадаємо, що ввечері 2 січня активісти "захопили в полон" актора Олексія Паніна в одному з ресторанів Одеси. Артиста попросили принести вибачення за відеоролик, записаний влітку 2014 року в Криму, в якому Панін сказав буквально наступне:

"Ще рік тому, коли я сказав, що Крим російський, мене мало не депортували з України. Тепер все змінилося! І ми йдемо до Криму. Поки українські неписьменні політики, яких я не можу назвати ніяк, окрім як фашистами, збираються провести український парад в українському Севастополі, ми їдемо в російський Крим, в російський Севастополь, в російську Ялту".

 

У тому ролику актор також обіцяв, що далі він піде з російським прапором в Одесу.

3 січня Панін терміново повернувся до Москви після "полону". Пізніже в мережі з'явилось відео його розмови з одеситами.