Війна
26 березня 2017
Українські бійці готуються до бойової атаки на Маріупольському напрямку
Війна знову суне в бік Маріуполя.
news-image

Цього тижня під Маріуполем бойовики захопили тіла двох морських піхотинців, а потім дзвонили мамі одного з них і вимагали гроші за те, щоби загиблих хлопців повернути додому.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Тим часом на південному фронті в секторі "М" точилися бої, яких тут не бачили від 2014 року. 

Війна знову суне в бік Маріуполя. Реактивні снаряди падають на село Водяне. Просто на голови мирних жителів. А за селом українські морські піхотинці зупинили зухвалу спробу бойовиків просунутися вперед.

Після Водяного щось важке одразу летить і в Широкине. Тут - жодного вцілілого будинку.

На боці бойовиків – ротація: свіжа кров плюс ешелони з російською зброєю. Ось і одна з причин загострення – противнику треба підготувати необстріляних бійців у бойових умовах, привчити їх до крові. Ракети "Град" літають над Водяним майже щодня.

Який ворожий підрозділ убиває українських морпіхів під Водяним та Широкиним, знає колишній бойовик Владислав Чубур. Свого часу він жив на Черкащині та в Києві, був власником комп'ютерного клубу.

"Я навідник-оператор БМП. Перейшов у 9-й полк морської піхоти, де служив до січня 2017 року", - говорить чоловік.

У лавах бойовиків Владислав прийняв іслам. Був контужений під Комінтерновим. І став бійцем інформаційного фронту. Називав себе військовим кореспондентом, утім, передавав новини не з окупованого Донбасу, а з самої Москви. Тиражував повідомлення про проросійські настрої в Києві і примусову мобілізацію.

"Я навідник-оператор БМП. Перейшов у 9-й полк морської піхоти, де служив до січня 2017 року", - говорить чоловік.

Фактично був агентом Росії в гібридній війні проти України. У березні 2017-го, якраз під час загострення на Маріупольському напрямку, боєць 9-го полку спробував таємно повернутися до Києва.

Він і гадки не мав, що його пересування контролює контррозвідка СБУ. Тож специ без зайвого галасу взяли бойовика просто на кордоні.

"Я подав заяву на обмін, як військовослужбовець. Я не хочу так довго сидіти, хоча обіцяю не піднімати зброю на український народ", - каже Владислав Чубур.

Він дуже сподівається на обмін. Але до цього йому доведеться поділитися військовими таємницями про південний фронт. Хоча, нарощування ворожих сил на Півдні для морпіхів із Широкиного вже не є секретом. Захисники Маріуполя готуються до бою.

Читайте також: «Мертвий кусок землі»: користувачі вконтакті обурені знімками «Донбас Арени», яку «віджали» бойовики (коментарі)