Суспільство
4 січня 2015
Букінгемський палац відкидає звинувачення на адресу принца Ендрю
Букінгемський палац "категорично заперечує", що герцог Йоркський принц Ендрю мав інтимні стосунки з неповнолітньою дівчиною.
news-image

Прес-служба Букінгемського палацу опублікувала в неділю вже друге спростування, назвавши звинувачення "помилковими й абсолютно безпідставними", повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на ВВС.

Минулого тижня у ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що, як стверджує якась громадянка США, мільйонер Джеффрі Епштейн зробив її своєю "сексуальною рабинею" і змусив її займатися сексом зі своїм другом принцом Ендрю, хоча в той час вона була неповнолітньою - їй було 17 років.

Адвокат Епштейна Алан Дершовіц також заперечує ці звинувачення.

Друге спростування Букінгемського палацу було опубліковано після того, як британські ЗМІ в неділю продовжили описувати скандал і назвали ім'я американки, висунувши звинувачення на адресу брата спадкоємця престолу. Згідно з непідтвердженими даними, мова йде про Вірджинію Робертс.

Подібні спростування нехарактерні для Букінгемського палацу. Як правило, представники королівської сім'ї не коментують звинувачення на адресу королівських осіб.

Однак, на думку журналістів, ця ситуація може завдати серйозної шкоди принцу і Букінгемського палацу.

Звинувачення на адресу принца посилюються тим, що Епштейн, дружбу з яким принц Ендрю не приховує, в 2008 році був визнаний винним в інтимних зв'язках з неповнолітніми дівчатами і засуджений до 18 місяців в'язниці.