Світ
27 березня 2017
В італійському місті Ізео мер та його радники працюють без зарплати
Очільники міста вважають, що зекономлені гроші знадобляться бідним сім'ям та можуть бути спрямовані на оплату боргів комуни.
news-image

За часів тотальної корупції та лицемірства політиків, в італійській провінції Брешії є містечко, де політики не тільки не намагаються всіма способами ухитритися наповнити власні кишені, а навпаки думають про те, яким чином заощадити потрібні для міського бюджету кошти, передає «Є!» із посиланням на Repubblica.

Виклик своїм колегам кинула мерія одного з маленьких муніципалітетів Італії - Ізео.  Зокрема, мер, заступник мера і його радники протягом чотирьох років відмовляються від зарплати, працюючи абсолютно безкоштовно. А зекономлені гроші - понад 70 тис. євро на рік - використовують для допомоги нужденним сім'ям і на оплату боргів комуни.

Ми вирішили відмовитися від оплати праці в 2013 році, щоб спробувати вирішити бюджетні проблеми. Ідея прийшла автоматично: підрахувавши заробітну плату керівної ланки (мер: 2600 євро; заступник мера: 1300 євро; радники 1040 євро), ми вирішили, ці кошти, що будуть зекономлені за рік, дуже допоможуть місту, адже у 2009 році Ізео накопичив 18 мільйонів євро боргів. Сьогодні ці мільйони знизилися до 6, - коментує мер Ізео Ріккардо Венкьярутті.

Відзначимо, що не тільки мер Ізео особистим указом позбавив себе і советнікпов зарплати; в інших комунах Італії теж вирішили послідувати його прикладу, щоб, таким чином, трохи знизити борги міста. Однак ніхто з мерів Італії не протримався на безоплатній роботі протягом чотирьох років, крім Ріккардо Венкьярутті.

Читайте також: В Японії в результаті сходу лавини загинули школярі
Читайте також: Обама пише мемуари на острові у Французькій Полінезії
Читайте також: «Татари були у числі перших перебіжчиків на сторону УПА» - дослідник