Події
27 березня 2017
У Швеції на військових навчаннях під лід провалився танк: загинув танкіст
П'ять осіб, які брали участь у рятувальній операції, були госпіталізовані з переохолодженням.
news-image

У Швеції біля міста Боден на півночі країни під час військових навчань провалився під лід танк. Одному з військових, які перебували в гусеничній машині, вдалося врятуватися. Водія дістали тільки через чотири години, він загинув від переохолодження, передає «Є!»

Аварія, повідомляє телеканал SVT, сталася пізно ввечері 26 березня. Колона військової техніки рухалася по льоду через озеро Лул-Альтер. Гусенична машина SV90 опинилася  на такій глибині, що поверхня води виявилася на одному рівні з верхівкою вежі.

До місця події було направлено чотири машини швидкої допомоги, рятувальники і водолази. Одному з військових, що знаходилися в танку, вдалося вибратися. А водія змогли витягти тільки через чотири години. В офіційній заяві від імені командування говориться, що лікарі констатували смерть 23-річного військовослужбовця.

Видання Norrbottens Kurien уточнює, що п'ять чоловік, які брали участь у рятувальній операції, були госпіталізовані з переохолодженням.

Як наголошується, в районі, де сталася трагедія, відсутні стерпні дороги. Крім того, могла мати місце навігаційна помилка.

Військові навчання "Зима-2017" проходять в льоні Норрботтен з кінця лютого. У них залучений єгерський батальйон, артилерійський і механізований батальйони, а також авіація і логісти. Всього в тренуваннях беруть участь 1200 чоловік.

Читайте також: В італійському місті Ізео мер та його радники працюють без зарплати
Читайте також: «Татари були у числі перших перебіжчиків на сторону УПА» - дослідник